Een prachtig alternatief voor een champagne.
Aubert en Mathieu zijn twee vrienden uit de Languedoc die hebben besloten hun visie naar de wijnwereld te brengen. De één heeft een achtergrond in de marketing, de ander in de financiële wereld. Ze hebben zelf geen wijngaarden in hun bezit maar kopen druiven in bij diverse wijnboeren in de Languedoc. Ze weten wel precies wat er gebeurd omdat ze zelf meehelpen in de wijngaard en de wijnmakerij. Moderne, duurzame en betrokken wijnbouw. Samen met hun wijnen ondersteunen ze de bijenteelt, herbebossing en de lokale biodiversiteit.
Deze crémant de Limoux is gemaakt van 100% chardonnay. De druiven komen uit Haute Vallée de l'Aude, gelegen aan de voet van de Pyreneeën. De wijn wordt gefermenteerd in eiken vaten, bâtonnage (doorroeren van de lie voor meer complexiteit) wordt dagelijks toegepast gedurende drie weken. Daarna rijpt de wijn nog 6 maanden in eiken vaten.
Je ontdekt smaken van citroen, perzik, amandelen en brioche.