Wijn aan de Zaan is tijdelijk gesloten. Wij kunnen geen wijnproeverijen meer aannemen. Alle gereserveerde wijnproeverijen gaan door zoals gepland. Heb je hier vragen over? Neem dan contact op via [email protected]
Winkelwagen
Product toegevoegd Winkelwagen bijgewerkt Product verwijderd Uitverkocht Verkeerde waarde ingevuld

Geen producten in de winkelwagen.

Over Wijn aan de Zaan

Jennifer

Je staat voor het wijnschap en kunt niet kiezen welke wijn je wilt kopen. Of bijvoorbeeld op het terras of in een restaurant: welke wijn moet je nu bestellen? Herken je dit?

Dit is waar ik een aantal jaar geleden tegen aan liep. Ik geniet van wijn, maar wilde er graag meer over weten. Welke wijnregio's zijn er? Welke verschillende druivenrassen zijn er allemaal? Hoe wordt wijn gemaakt? Er zijn zoveel factoren die van invloed zijn op wat er uiteindelijk in jouw glas zit! Om deze reden ben ik cursussen gaan volgen bij de Wine & Spirit Education Trust (WSET). Inmiddels heb ik WSET 2 en WSET 3 behaald. Momenteel ben ik in opleiding tot vinoloog bij de Wijnacademie.
Ik ben met Wijn aan de Zaan gestart omdat ik anderen wilde helpen om wijn beter te begrijpen en er nóg meer van te genieten. Sinds 2021 organiseer ik wijnproeverijen aan huis. De afgelopen jaren groeide de bekendheid van Wijn aan de Zaan. Regelmatig benaderde restaurants in de Zaanstreek mij voor een samenwerking. Samen met diverse horeca ondernemers organiseren wij nu wijnproeverijen en diners

Tijdens een wijnproeverij stip je kort de diverse druivenrassen en wijnregio's aan. Ook vertellen wij hoe je wijn proeft, maar als je hier écht meer over wilt leren dan raad ik je aan een wijncursus te volgen. Sinds 2023 ben ik bevoegd wijndocent bij de Wijnstudio wat betekent dat je nu ook WSET wijncursussen bij Wijn aan de Zaan kunt volgen.

Kortom: ik kan niet uitgepraat raken over wijn. Zelf een keer ervaren hoe interessant de wijnwereld is? Neem gerust contact met ons op!

Gwen

Hi allemaal, ik ben Gwen. Wijn (en spijs) is al jarenlang een liefhebberij van mij. 4 jaar geleden heb ik de turbo-opleiding cuisinier/sommelier gevolgd bij de Academie voor Gastronomie. Vanaf dat moment begon mijn hobby een beetje uit de hand te lopen en ben ik de wijnopleidingen WSET 2 en 3 gaan volgen.

In het dagelijks leven ben ik werkzaam als docent bij het ROC van Flevoland en geef ik o.a. les aan de studenten van de opleiding Manager Ondernemer Horeca. Super leuk! Maar de wijnlessen staan helaas niet onbeperkt ingeroosterd. Dus toen ik afgelopen december hoorde dat Jennifer wel een part-time collega kon gebruiken, heb ik geen moment getwijfeld.

Of we nu samen komen of alleen, wij van Wijn aan de Zaan vinden het geweldig om onze kennis en ons enthousiasme over te brengen op anderen. Zonder dat het ingewikkeld wordt. Want dat hoeft genieten van wijn helemaal niet te zijn.






Inschrijven voor de nieuwsbrief?

Opt-in
cartcross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram