Vol, romig en toch voldoende frisheid: zodra je deze chardonnay proeft zal het je opvallen dat dit geen standaard houtgelagerde chardonnay is.
Oak Farm Vineyards koopt de druiven voor deze chardonnay bij Mohr-Fry Ranches. Dit is een prijswinnende wijnboer uit Californië die druiven verbouwd volgens dezelfde standaarden als Oak Farm Vineyards zodat de kwaliteit geborgen blijft. De druiven zijn biologisch gecertificeerd volgens de ‘Lodi Rules’. De druiven worden in de ochtend met de hand geplukt en vervolgens worden ze vergist. Door de vergisting op roestvrijstalen cuves behoudt je de frisse en fruitige aroma’s. Tegen het einde van de vergisting wordt een deel van de wijn overgepompt naar eiken vaten, waarvan 25% nieuw hout. Dit deel van de wijn ondergaat een malolactische fermentatie en rijpt hij op de gistcellen waardoor er een vol en romig mondgevoel ontstaat. De combinatie tussen de fermentatie in roestvrijstalen cuves en een ander deel in eiken vaten zorgt ervoor dat deze wijn zo mooi in balans is.
De Chardonnay van Oak Farm heeft een citroengele kleur en heeft aroma’s van peer, bloemen, hazelnoot en vanille. In de smaak ontdek je ook citroen, lemon curd en butterscotch. De wijn heeft een volle body en een lange afdronk.
Omdat de wijn vetter is past hij goed bij volle en romige gerechten. Hij smaakt goed bij diverse kipgerechten zoals gebraden kip of stoofschotels met kippendij.